logo   logo
כניסה למערכת

מסתורי משולש ברמודה:

יום שיא בגיאוגרפיה, תשע"א,

נובמבר 2010

 

בחירת הנושא הייתה קלה הפעם: בחרנו ללכת עם בקשת הקהל. מסתבר שמשולש ברמודה מרתק וימשיך לרתק את דמיונם של מיליונים ברחבי התבל.

 

רצינו להציג ולבדוק את המיתוס שנוצר סביב משולש ברמודה. בחרנו להשאיר את התשובה לשאלת המיתוס לדמיון ולמחשבה של כל אחת ואחד. המפגש התבסס על קטעי סרטים והסברים.

 

פתחנו בהצגת המיקום:  שרטטנו את המשולש באמצעות מפות ו google earth . למדנו שמדובר במשולש באוקיינוס האטלנטי, שקודקודיו הם איי ברמודה בצפון, החוף המזרחי של פלורידה במערב, ופוארטו ריקו בדרום.

 

הצגנו את מגוון הסיפורים שיצרו את המיתוס:  קולומבוס מזכיר ביומניו תופעות מוזרות שחש בהם בעוברו באזור, אוניות שנעלמו, תאונות לא מוסברות שהמפורסמת  בהן היא היעלמותם של חמישה מפציצים אמריקניים בטיסת אימון שגרתית בדצמבר 1945, שנודעה כ"טיסה 19". הסיפורים שהצטברו במשך מאות שנים יצרו את המיתוס: שלאזור כוח מסתורי המעלים כלי שיט וכלי טיס. ראינו שחלק מהסיפורים שהוצגו בספרות על המשולש לא היו מדויקים.

 

בדקנו - מהם אותם "כוחות מסתוריים"? הועלו הסברים שונים- על טבעיים כגון חוצנים השוכנים באזור או עיוות במימד הזמן. או הסברים הקשורים בשדה המגנטי באזור המשולש, שאולי הם הגורמים לשיבושי המצפנים.

 

בדקנו את המאפיינים של האזור שעשויים לגרום לריבוי תאונות: ראינו שהאקלים מאוד בעייתי, באזור משתוללות סופות טרופיות לעתים תכופות, ואולי הן אחראיות לחלק לא מבוטל של התאונות. ראינו שמיקומו המיוחד של המשולש על אם הדרך, הופך אותו לעתיר תחבורה ימית ואווירית, מטבע הדברים יהיה גם עשיר בתאונות. קיבלנו חיזוק ממשמר החופים האמריקאי שמציין שמספר התאונות אינו חריג בהתחשב בנפח התחבורה הימית והאווירית באזור.

 

במפגש השתתפו 25 תלמידים מקסימים. היה כיף לראות אותם קשובים, מרותקים ושואלים שאלות. בנוסף, נתלו בכיתות דפי מידע על משולש ברמודה, לטובת אלה שלא יכלו להגיע למפגש.

להתראות במפגש הבא- צוות הגיאוגרפיה.

דיווחה: תרצה ארגמן, רכזת הגיאוגרפיה