logo   logo
כניסה למערכת

מגמת ספרות ביום מגמה, בסימן פריצת גבולות ומחאה חברתית
תשע"ב, 14.2.2012

תמונות: גיל בלט

כמדי שנה יצאו תלמידי מגמת הספרות של שלושת השנתונים – י', י"א ו-י"ב – ליום מגמה בתל-אביב. מטרתו העיקרית של יום זה היא לחשוף את התלמידים לאמנות עכשווית על תחומיה השונים, תוך התמקדות בנרטיבים תרבותיים שונים. שיאו של יום זה, מדי שנה, הוא בהצגה.

 

השנה עמד היום בסימן טשטוש גבולות ופריצתם.

 

פתחנו את היום בביקור בגלריה של רמי מאירי, האמן המקשט זה שנים את קירות תל-אביב. רמי איש מקסים ולבבי שהמוטו המוביל אותו לאורך דרכו האמנותית הוא – לחשוף את יצירותיו למקסימום קהל. תמורה כספית ופרסום אינה מהווה שיקול בעבודתו, והוא מסור כולו לקהלו.

 

רמי פגש אותנו בטיילת והוביל אותנו לסטודיו שלו, שם הראה לנו צילומים של עבודותיו השונות והסביר כיצד נוצרו, היכן הוצבו ומה עלה בגורלן. בין השאר חשף בפנינו רמי ציור ענק שעתיד להתנוסס על קירות של מסעדה בברלין.

 

בסוף הביקור התנסינו גם אנו בציור על קירות ונתנו דרור ליצירתיות הצפונה בנו.

 

המשכנו ברגל דרך שוק הכרמל ועד לשדרות רוטשילד, מעוז המחאה החברתית של הקיץ האחרון. עבור רוב התלמידים הייתה זאת הפעם הראשונה בה ביקרו בשדרה המפורסמת.

 

בשדרה ביקרנו בגלריה זומר, בתערוכה "נמסימס" – תערוכה של אמנים אוסטריים המבוססת על משחק המחשב "סימס", ובודקת את התפיסה הצרכנית-קפיטליסטית המונחת ביסודו. סיירנו בבית הסימס הלא-וירטואלי, הצצנו בחלונות וראינו את התמונות וחפצי האמנות שאספו האמנים עבור הבית שבנו.

 

בשלב זה זכו התלמידים בזמן חופשי לארוחה ולהסתובבות בשדרות רוטשילד וברחובות הסמוכים לו, ונהנו מאד מהחירות העירונית.

 

בשעה 20:00 נכנסנו לתאטרון "תמונע", שם צפינו בהצגה "מייקל" של הזירה הבינתחומית. ההצגה מוגדרת כקומדיה טראגית ומתרכזת בשחיטת כמה פרות קדושות בתרבות הישראלית, ובפרט – תרבות ערבי הזיכרון.  ההצגה זכתה לשבחים נלהבים מהתלמידים.

 

נתראה ביום המגמה בתשע"ג!

 

סקרה: אורית סוקר, רכזת מגמת הספרות

מבקרים בגלריה זומר שבשדרות רוטשילד, בתערוכה "נמסימס": המשחק הוירטואלי הומר לבית ראלי, בו צברו האמנים תמונות ויצירות אמנות כסחורה.
האם זה טוב? האם זה רע?

באוטובוס, בדרך לתל-אביב