logo   logo
כניסה למערכת

 

יום חם והביל בתל-אביב ואנחנו, 46 תלמידי מגמות תיאטרון (י', י"א ו-י"ב) וספרות (י') יוצאים לפעילות שחלקה נפרדת וחלקה משותפת.

 

תלמידי מגמת תיאטרון, בליוויו של אפי טרדונסקי, השתתפו ביום של סדנאות בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין שבלב שכונת התקווה. התכנית נפתחת בשיחה עם יורם, מייסד הסטודיו ומנהלו. בהמשך התחלקו התלמידים לשתי קבוצות, כשכל קבוצה בתורה עבדה בסדנה של משחק ובסדנה של תנועה. המנחים המקצועיים הצליחו להעביר את התלמידים חוויות ייחודיות, והם מצידם סיכמו את היום במילים הבאות: "התנסות נפלאה", " יום נהדר", "כיף אמיתי", "למדתי המון" ו"יום בן ז..." אופס, עד כאן.

 

תלמידי מגמת ספרות, קבוצה קטנה אך מובחרת בליוויה של אורית סוקר, יצאה לסיור בעקבות נשים יוצרות בתל-אביב של פעם. מדריך מטעם "העמותה לתיירות של תל-אביב" סיפר לנו על חייהן המורכבים של לאה גולדברג, יונה וולך ותרצה אתר והוביל אותנו בסמטאות בהן התרחשו שמחות קטנות וטרגדיות אישיות. הוא שילב את סיפורי החיים בשירים ובקטעים מתוך יומני היוצרות. סיימנו את המסלול מול קפה כסית המיתולוגי (או ליתר דיוק – מה שהיה פעם קפה כסית).

 

המשכנו בביקור במוזיאון "הרצלילינבלום", בבית משומר ומשופץ בלב האזור המסחרי של תל-אביב הקטנה, אשר מציע מסע מסחרר בתולדות הבנקאות העברית, מראשית המאה העשרים ועד לאמצע המאה העשרים ואחת. נהנינו ממיצגים בטכנולוגיות מתקדמות בתוך החדרים המשומרים, היפיפיים.

 

בערב התכנסנו כולנו בתיאטרון בית-לסין, שם צפינו במחזמר "אביב מתעורר" שמעלה קבוצת הצעירים הנלהבים של בית-לסין, בחיזוק כוכבת אורחת – נינט טייב ובבימויו של גלעד קמחי. המחזמר, מאת סטיבן סייטר, הוא עיבוד של מחזה גרמני מסוף המאה ה-19, מאת המחזאי פרנק וודקינד. כשנכתב נחשבו תכניו לשערורייתיים ביותר: מיניות מתפרצת על פניה השונים בתוך חברה שמרנית ומדכאת. על אף הסיפור העצוב והסוף הטראגי ההצגה מזמנת רגעים רבים של צחוק והנאה מהשירה, המשחק וההפקה הדינאמית והקצבית.

 

התמזל מזלנו להיות נוכחים בערב הפרמיירה החגיגית, מה שזימן לנו בונוס בדמות מקבץ סלבים נוצץ במיוחד: ציפי פינס ובנה גיא, מרים סגל, צדי צרפתי,בועז מעודה, צביקה הדר, דץ, רונה-לי שמעון ועוד ועוד. התלהבנו והתרגשנו ומיעוטנו אף העזו לבקש תמונה משותפת לפייסבוק.

 

בתום יום מוצלח במיוחד אך מתיש יצאנו במסע ארוך בחזרה הביתה, אשר חלקנו סיימו אותו קרוב לשעה שתיים לפנות בוקר. ככה זה כשאתה בפריפריה.

 

תודה להנהלת בית-הספר שאפשרה ומימנה לנו פעילות מהנה, מלמדת וערכית זאת.

 

כתבה: אורית סוקר

הנה אנחנו בתיאטרון בית-לסין, מחכים לתחילת ההצגה
ובינתיים מחפשים סלבים (וגם מוצאים!)

מגמת ספרות מסיירת בתל-אביב בעקבות
לאה גולדברג, יונה וולך, תרצה אתר ועוד יוצרים ת"אביבים